Hoppa till textinnehållet

Coronaviruset Råd och stöd till företag

Många företag påverkas nu av covid-19-spridningen. Vi tar era  utmaningar på största allvar och arbetar intensivt med att erbjuda olika lösningar för att hjälpa er.

 

För att ge dig som företagare översikt över situationen och vilket stöd du kan få samlar vi löpande information, råd och tips här.

Finansiering

Företagare med lån i Laholms Sparbank kan söka amorteringsbefrielse på lån, avbetalning och leasing i upp till sex månader. 

 

Behöver du överbrygga kortsiktiga ekonomiska svårigheter kan du ansöka om likviditetslån med statlig lånegaranti.

 

Läs mer och ansök via länkarna nedan. Då många företagare ansöker just nu kan det ta lite tid att få besked, men vi jobbar på så snabbt det går.

Likviditetslån

Riksgälden ställer ut kreditgarantier för utlåning till i första hand små och medelstora företag i Sverige som drabbas ekonomiskt av coronaviruset men som för övrigt är livskraftiga. Riksgälden ställer ut garantin till banker och kreditinstitut som i sin tur lånar ut till företagen.

 

För att ditt lån ska omfattas av den statliga garantin måste lånet vara utbetalt innan årsskiftet och därmed var sista dagen för ansökan till oss den 10 december. Om Regeringen förlänger den statliga lånegarantin så kommer det att vara möjligt att ansöka igen.

Tryggare företagarekonomi

Så kan du bygga en tryggare ekonomisk struktur, både för dig, din familj och ditt företag.

 

ställer du om företaget efter corona

Vi går igenom hur du kan framtidssäkra företaget med nya kundgrupper, affärsmodeller och betalsätt.

 

Planera företagets ekonomi

Nyheter

Inga nyheter

Frågor från företagare i samband med coronaviruset

Vad händer världens börser?

Följ våra experters syn på marknaden och hur du bör tänka just nu.

Tre kollegor diskuterar något på kontoret

Mer information

Vi finns här för dig, dygnet runt, året om

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi att du gör dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon.