Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Maskinfinansiering för skog och lantbruk

Vi hjälper till med finansieringen, oavsett vilken objekt du väljer och av vem du köper.

Köper du ditt objekt av ett företag?

Köper du ditt objekt av en privatperson?

Köper du ett objekt för minst 100 000 kronor exklusive moms av ett företag, passar avbetalning dig.

Maskinfinansiering

Avbetalning

Köper du ett objekt för mindre än 100 000 kronor exklusive moms eller köper du objektet av en privatperson passar investeringslån dig.

Investeringslån

Så här fungerar avbetalning

Tjänsten fungerar ur redovisningssynpunkt, som ett "vanligt" banklån. Avbetalning kan användas vid finansiering av alla typer av objekt med ett värde på andrahandsmarknaden; som till exempel entreprenadmaskiner, fordon och annan typ av lös egendom.

Möjlighet att balansera resultatet

Trots att vi använder objektet som säkerhet är det ditt företag som formellt äger det. I och med att det bokförs som en tillgång i din balansräkning, kan du göra avskrivningar för att balansera företagets resultat. Under goda tider ökar du avskrivningarna och tvärtom när tiderna är sämre.

Flexibel finansieringsform

Vi kan lägga upp avbetalningsplanen så att den stämmer med den typ av verksamhet ditt företag bedriver. Har du exempelvis låga intäkter under sommarhalvåret sänker vi amorteringarna under den perioden och ökar amorteringarna på dem när du har full fart på verksamheten. Dessutom är det under avtalstidens gång möjligt att byta objekt. Avbetalningsformen ger dig också en fullständig överblick över dina kostnader. Du får kontinuerlig information om ränta, amortering och restskuld. Du kan göra extraamorteringar på lånet under löptiden eller lösa det i förtid utan att det kostar dig något. Du kan även välja att koppla ditt lån till autogiro och på så sätt förenkla din vardag genom att månadsbeloppet automatiskt dras från ditt konto.

Finansiering av bil

Normalt är billeasing att föredra vid finansiering av din företagsbil. Men använder du bilen i din uthyrningsverksamhet, taxitrafik eller annan yrkesmässig persontransport, transport av avlidna eller körkortsutbildning rekommenderar vi finansiering via Avbetalning. Detta gäller även för dig som är Enskild firma eller driver ett handelsbolag och inte kan nyttja de fördelaktiga momsreglerna är avbetalning ett utmärkt val för dig.

Vill du bli kontaktad av en rådgivare?

Vanliga frågor och svar om maskinfinansiering för skog och lantbruk