Meny

Om Laholms Sparbank

Laholms Sparbank är en fristående bank i nära samarbete med Swedbank. Banken grundades 1857. Genom fusion uppgick Veinge Sparbank 1971 och 1985 Våxtorps Sparbank, Knäreds Sparbank och Ränneslövs Sparbank i Laholms Sparbank.
Huvudkontoret finns i Laholm och verksamhetsområdet är Laholms kommun. Fortfarande drivs Laholms Sparbank i samma legala företagsform som då banken grundades.

Lillan

Inget vinstintresse

I en riktig sparbank finns inget vinstintresse, utan sparbankens överskott fonderas i rörelsen. Sparbankens styrelse utses endast bland personer som känner sin hembygd mycket väl. En lång tradition ska föras vidare. Laholms Sparbank skall upplevas som den bästa banken i Laholms kommun och är bygdens fullservicebank.
Vi vänder oss till alla i vårt verksamhetsområde. Genom lokal förankring och personlig rådgivning skall våra kunder se oss som det naturliga valet.

Vi har ingen ägare

Många tror att vi Sparbanker ägs eller styrs av Swedbank. Så är inte fallet för oss. Det är faktiskt vi som äger en del av Swedbank, i form av aktier. Swedbank är dessutom en viktig samarbetspartner som vi jobbar nära. Till exempel så använder vi många gånger samma system och vi driver tillsammans utvecklingen av banktjänster till dig som kund. Dessutom har vi ett gemensamt arv. Swedbank har en gång i tiden byggts upp av Sparbanker. Det är därför vi delar samma varumärke, Sparbankseken och myntet.

Använd våra tjänster säkert

Läs mer om bankens säkerhetslösningar, ta del av våra tips och råd när det gäller säker identifiering och hur du kan skydda dig mot bedragare, phishing och mycket mer.

Kontakta oss

Här finns de vanligaste kontaktvägarna till oss på banken, som våra kundcenter för privatpersoner och företag, support, spärrservice och huvudväxel.

Om du inte är nöjd

För oss är det viktigt att du som kund är nöjd med vårt bemötande och våra produkter. Är du missnöjd? Kontakta oss.

Swiftadress

Swedsess

Organisationsnummer

549201-6059