Hoppa till textinnehållet

Hållbarhet och hållbar utveckling - så bidrar vi

On a bench outside at winter.

Vi jobbar för en hållbar utveckling genom att främja social, etisk, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Social genom att engagera oss i samhället. Etisk och miljömässig genom att erbjuda tjänster och produkter som gör gott för människor och miljön. Ekonomisk genom att hjälpa dig till en bättre ekonomi. Det ska vara lätt för dig att fatta bra beslut.

Hållbarhet för Laholms Sparbank är ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Begreppen utgår från våra ledord omtanke, kvalité och relationer.

Här finns en naturlig koppling till sparbankernas ursprung, där sparsamhet – med såväl pengar som andra resurser – alltid varit ett bärande inslag.
 

Ekonomiskt – innebär bland annat att skapa förutsättningar och stödja ett gott företagsklimat, att främja en god hushållsekonomi bland våra kunder, såväl privat som företag och oavsett ålder.

Ekologiskt - innebär bland annat att medverka till att minimera påverkan på naturen och människors hälsa genom egna åtgärder och positiv inspiration för regionens aktörer.

Socialt - att ta ett samhällsansvar och låta vår vinst gå tillbaka till bygden. Det innebär att vara en god arbetsgivare för våra anställda och förvalta och vidareutveckla goda relationer med våra samarbetspartners inklusive kunder och leverantörer.

Så kan du spara 

Så kan du låna grönt

Sollån

Funderar du på att investera i solceller? Med solpaneler ger du dig själv möjligheten att sänka dina elkostnader.

Solenergi

Så här bidrar Laholms Sparbank 

Några viktiga händelser 2021

26 januari

Skärpta klimatvillkor för utlåning


Swedbank ger inte ny direkt finansiering till okonventionell utvinning av fossila bränslen eller utforskning av nya olje- och gasfält.

12 maj

Tre gröna obligationer under året

 

Swedbank har nu gett ut gröna obligationer i samtliga större valutor - USD, EUR, GBP och SEK motsvarande 30 miljarder kronor.12 november

Dow Jones Sustainability Index


Dow Jones Sustainability World Index rankar årligen världens mest hållbara företag. Swedbank inkluderades för andra året i rad.