Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Avbeställningsskydd - vad gäller vid av och ombokning av resa?

Coronaviruset förändrar hela tiden vad som gäller, inte minst när det kommer till resor. Har du en planerad resa som du behöver av- eller omboka? Läs mer om avbeställningsskydd och vad du bör tänka på.

Avbeställningsskydd och annat matnyttig information

Här har vi samlat information om vad som gäller vid avbeställning och om du blir sjuk på resmålet:

 • Är det möjligt att boka om eller avboka resan? Många reseföretag har förlängt öppet köp eller erbjuder ombokning. Viktigt att du kollar upp villkor, till exempel hur nära inpå avresan du kan avboka och om det kostar något?
 • Se över ditt avbeställningsskydd. Bankkort samt betal- och kreditkort från Swedbank har en kompletterande försäkring när du betalar din resa med kort. Här har vi listat villkor för avbeställningsskydd i de vanligaste korten.
 • Bankkort Mastercard och Maestro: Om din resa måste avbokas på grund av att du, närstående person eller medresenär har blivit akut sjuk, drabbats av ett olycksfall eller dödsfall kan dina avbokningskostnader ersättas av försäkringen. Högsta ersättningsbelopp 15 000 SEK/försäkrad och 45 000 SEK/familj. Läs fullständiga villkor för Bankkort Mastercard och Maestro.
 • Betal- och kreditkort Mastercard: Om din resa måste avbokas på grund av att du, närstående person eller medresenär har blivit akut sjuk, drabbats av ett olycksfall eller dödsfall kan dina avbokningskostnader ersättas av försäkringen. Högsta ersättningsbelopp 30 000 SEK/försäkrad och 90 000 SEK/familj. Läs fullständiga villkor för Betal- och kreditkort Mastercard.
 • Betal- och kreditkort Mastercard Guld: Om din resa måste avbokas på grund av att du, närstående person eller medresenär har blivit akut sjuk, drabbats av ett olycksfall eller dödsfall kan dina avbokningskostnader ersättas av försäkringen. Högsta ersättningsbelopp 30 000 SEK/försäkrad och 100 000 SEK/kort. Läs fullständiga villkor för Betal- och kreditkort Mastercard Guld.
 • Betal- och kreditkort Mastercard Platinum: Om din resa måste avbokas på grund av att du, närstående person eller medresenär har blivit akut sjuk, drabbats av ett olycksfall eller dödsfall kan dina avbokningskostnader ersättas av försäkringen. Högsta ersättningsbelopp 50 000/försäkrad, 120 000/kort. Läs fullständiga villkor för Betal- och kreditkort Mastercard Platinum.
 • Reseskydd i din hemförsäkring: Om du har hem/villahemPLUS-försäkring via Swedbank ersätter avbeställningsskyddet vid akut sjukdom eller olycksfall. Avbeställningsskyddet ersätter inte avbokad resa på grund av oro för att bli smittad eller om UD avråder från att resa. Om du inte vill resa på grund av UD:s avrådan till resmålet kan du vända dig till rese- eller flygbolaget för att för ta reda på vilka möjligheter du har att avboka eller omboka din resa. Om du har en resa till USA hänvisar vi dig till researrangör eller flygbolag. Reseskyddet gäller för nödvändiga och skäliga vårdkostnader om man drabbats av akut sjukdom eller olycksfall under resa. Om du befinner dig i drabbade områden och har frågor eller vill ha hjälp, kontakta i första hand SOS International. Läs mer om villkor i hemförsäkringen vid resa.
 • Avbeställningsskydd via reseföretag. Många reseföretag erbjuder avbeställningsskydd, kolla med det bolag du tänker åka med vad som gäller.

Reseskydd i företagskort

 •  Bankkort Business: Om din resa måste avbokas på grund av att du, närstående person eller medresenär har blivit akut sjuk, drabbats av ett olycksfall eller dödsfall kan dina avbokningskostnader ersättas av försäkringen. Högsta ersättningsbelopp är 15 000 SEK/person och 45 000 SEK/familj. Läs fullständiga villkor för Bankkort Business

 • Visa Business Card: Om din resa måste avbokas på grund av att du, närstående person eller medresenär har blivit akut sjuk, drabbats av ett olycksfall eller dödsfall kan dina avbokningskostnader ersättas av försäkringen. Högsta ersättningsbelopp är 30 000 kr per person dock högst 90 000 kr för hela familjen. Läs fullständiga villkor för Visa Business Card 

  Till ditt Visa Business Card kan du även ansluta en tjänstereseförsäkring och du behöver inte betala resan med ditt Visa Business Card för att tjänstereseförsäkringen ska gälla. Försäkringen ersätter bland annat nödvändiga och skäliga kostnader om den försäkrade blir sjuk. Till exempel sjukvård och merkostnader för hemtransport. Läs fullständiga villkor för tjänstereseförsäkringen
 • Swedbank Resekonto, American Express Corporate Card eller American Express Corporate Card Gold:
  I samarbete med American Express ingår reseskydd, bland annat
 1. Förseningsskydd - minimerar problem vid försenade eller inställda flyg och försenat bagage.
 2. Läkarvårdskostnader - hjälp till sjukvård utomlands.
 3. Reseolycksfall - ger en sjuk- och livförsäkring i upp till 45 dagar. Läs fullständiga villkor