Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Snabbt och enkelt med banken i mobilen

Skanna fakturan och spontanspara pengar, legitimera dig var du vill och skicka över pengar med bara ett mobilnummer – idag finns många smarta tjänster och funktioner som gör ekonomiska frågor lättare att hantera i vardagen. Vi har listat tre tips som gör ekonomivardagen lite lättare. 

Att betala räkningar, legitimera sig eller göra betalningar utan kort är sånt där man bara vill ska gå fort och funka utan någon större ansträngning. Bankapparna Swedbanks app för privatpersoner, Swish och Mobilt BankID är tre vägar till ett smidigare ekonomiskt liv. Alla är gratis att ladda ner. 

SWEDBANKS APP FÖR PRIVATPERSONER
Det är inte så länge sedan vi var tvungna att gå till banken eller posta ett kuvert med våra räkningar för att få dem betalda. Sedan kom internetbanken och revolutionerade allt och nu är det bankappen som har tagit räkningshanteringen till en ny nivå. Där kan du till exempel slippa att behöva föra in OCR-numret för hand utan scannar helt enkelt sifferraderna med hjälp av kameran.

Vill du se hur mycket du har på kontot utan att logga in? Då öppnar du bara appen och skakar på telefonen. (Nej, det är faktiskt inte ett aprilskämt! Testa själv.)

Du kan med en svepning spontanspara pengar och ställa in månadsöverföringar. En skakning på telefonen, ett tryck och vips har du lagt undan lika mycket som det där kaffet du just köpte kostar. Till sommaren kan alla dessa sparade kaffepengar ge en fin guldkant till semestern.

Funderar du på att ta ett lån? Eller starta ett nytt sparkonto. Till och med det kan du göra via appen. 

Har du koll på vilka dragningar som görs varje månad? Inte? Då kan du lätt skaffa dig det via Utgiftskollen. El, telefoni, bredband, streamingtjänster får du en snabb överblick och kan säga upp, byta eller starta nya abonnemang med några enkla klick med hjälp av Abonnemangshjälpen.

MOBILT BANKID
Många vardagliga ärenden, som att registrera VAB eller göra bankärenden, kan du idag göra online. Men du måste legitimera dig. Då är Mobilt BankID din bästa vän. Genom den kan du godkänna shopping du gör online eller välja förskola åt barnet. För att koppla appen til dig måste du få hjälp på ett bankkontor första gången. Glöm inte att ta med vanligt ID eller körkort. 


SWISH
Swish är appen som heter som den känns. För du kan med ett enkelt swish föra över pengar med bara mottagarens mobilnummer, eller om det är en liten näringsidkare kan det finnas ett särskilt swish-nummer. Perfekt om du handlar av någon på en marknad, köper av en privatperson via annons eller ska splitta en nota med vännerna. För att inte tala om hur snabbt en glasspeng till ungarna skickas över. Swish kommer direkt in på mottagarens konto, utan banken utan att du behöver tänka på bankens öppettider. 

Välkommen hem till ett enklare ekonomiskt liv!